Jaha sen kassaregister lagen gick igenom så har konkurserna inom restaurangbranschen ökat i motsats till de flesta andra branscher där konkurserna har minskat.
http://www.expressen.se/ekonomi/1.2282891/stalbad-for-hotell-och-restauranger
 Det kanske egentligen inte är särskilt förvånande, är väl knappast varken en hemlighet eller myt att stora delar av restaurangbranschen antingen försörjer sig på eller med hjälp av svarta pengar!Samtidigt kan man ju undra lite om det inte är något rejält snett med systemet i sig om det inte går att driva en rörelse vinstdrivande om man gör det efter vad lagen säger.
Det kanske är för hårt tryck på den typen rörelser, i alla fall när de drivs i liten skala.
Men ibland så vore kanske företagsöverlåtelser ett bättre alternativ än konkurs, men det verkar som att många väntar så länge att en företagsöverlåtelse inte längre är möjlig när det börjar att kännas som ett alternativ.  Eller så är det inställningen att ”banne mig ingen annan” ska driva det som är mitt!Rutinerna i de mindre rörelserna är säkert inte alltid så himla effektiva heller, vet en del stället där de knappt vet hur man ska Hantera e-faktura eller dylika saker. Inte nog med att det är något man behöver veta, det är ju dessutom effektivt och tidsbesparande.  

Men, men det är ju alltid lätt att sitta vid sidan om och ha en massa åsikter, det är ju bara det att de flesta av oss vill ha krogar och restauranger i närheten, det är ju så att säga en viktig del av vår vardag. Men då får man ju fundera på hur man ska göra det lönsamt.


Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed